Viesti 06.09.2014 15:38

Alueet taivaassa

Ilmaliekkien keisarikunnassa oletuksellinen lentokorkeus 2,5-5km, tätä ylemmäs rauskuilla ei saa lentää ja korkeuden ylittävillä aluksilla tulee olla happigeneraattori, sekä tiivistetyt ovet ja ikkunat. Yli 10 kilometrin korkeudessa aluksessa tulee olla myös ilmanpainesensorit ja -vakauttimet. Maksimilentokorkeus 12 km, jota ylempänä ei ihminen selviä edes nykyteknologian avulla pitkiä aikoja.
Ainoina poikkeuksina maksimikorkeudessa ovat kuitenkin erityisesti 1- ja 8-leveyssektorit, missä 5 kilometrin lentokorkeutta ei tule ylittää.
Laitonta ilmarosvojen liitorauskuliikennettä on jonkin verran tavattu alle 2 kilometrin korkeudessa.


Kuva
Kuva suurenee samaan ikkunaan tästä.

Tuntemattomat sektorit: K1, L1, M1, F1, G1, H1, I1, J1, L2, M2, E2, F2, G2, J2, F3, G3, E4, E5, F5, B6, D6, K7, L7, M7, O7, B7, C7, E7, F7, K8, L8, M8, N8, O8, P8, A8, B8, C8, D8, E8, F8, G8, H8, I8, J8
Tuntemattomien sektoreiden yleisestä ja poliittisesta tilasta tai asukasluvusta ei ole mitään tietoa Keisarillisissa rekistereissä. Osa tuntemattomista sektoreista on aikanaan ollut siviilisektoreita tai tuottavia sektoreita, mutta ilmarosvojen myyräntyön vuoksi kapinat ja kaappaukset ovat yleistyneet alueilla siinä määrin, että turvallisuussyistä sektori on eristetty mahdollisuuksien mukaan. Menoeriä ovat muunmuassa jatkuva sotakaluston ylläpito, sotilaiden muonitus ja palkat sekä alueelle laittomasti kuljetetut ruokalastit, kaapatut alukset ja kaikenmoinen rikollinen rellestys, joka aiheuttaa harmia. Tuottoa ei synny laisinkaan.
Tuntemattomat sektorit ovat heikon kontrollinsa vuoksi suuressa ilmarosvojen suosiossa ja kaikki ilmarosvojen sodan ulkopuoliset alukset sijaitsevat näillä sektoreilla.

Sotasektorit: A2, B2, C2, A3, B3, D3
Sotasektorit ovat kaiken pahan ydin. Vain sotilailla on pääsy näille sektoreille ja olot ovat kertakaikkisen ankeat. Tänne ei koulutettu sotilaskaan halua vapaaehtoisesti kaikkia aisteja järkyttävien kokemusten keskelle. Taivaalta sataa maahan ruutia, tuhkaa, metalliosia, ruumiita ja jopa kokonaisia aluksia. Näkyvyys on kaikkialla heikko vaskipilvi-koneiden tuottamien tekopilvien ja savun seassa eikä kukaan osaa sanoa, onko järkyttävämpää pelätä saamasta osumaa päähänsä vai pudota koko laivueen mukana kahden aluksen törmätessä toisiinsa. Ilmarosvot nappaisivat siviilialuksen sieluvoimalansa syövereihin saman tien. Menoeriä ovat muunmuassa sotakaluston ylläpito ja sotilaiden palkka ja muonitus. Tuottoa ei juuri synny, ellei Keisarillinen armeija saa palautettua anastettua keisarikunnan omaisuutta alkuperäisille lähteille.

Suuren riskin sektorit: P1, A1, B1, C1, D1, P2, D2, P3, D3, P4, A4, B4, C4, D4
Näille sektoreille ei enää siviilejä päästetä heidän oman turvallisuutensa vuoksi ja vain sotilailla on alueille pääsy. Kauppiaita saattaa tavata myymässä resursseja armeijalle rajalla, mutta sektorin sisälle matkaavat resurssit lastataan yleensä jo sektorien ulkopuolella armeijan omiin sotilasaluksiin. Täällä sijaitsee lähinnä lääkintälaivoja ja sotavarastoja. Ajoittain taistelut ajautuvat näidenkin sektorien alueelle. Menoeriä suuren riskin sektoreilla ovat muunmuassa alapuoliselta maankamaralta tulevat uhat sekä Keisarillisten tuottajien maankamaralla sijaitsevien jaostojen ylläpito. Tuottoa yllättäen syntyy; maankamarala tuotettujen tavaroiden ja raaka-aineiden myynnistä kasaantuu sievoinen summa Keisarikunnan kassaan. Sodan jyske kantautuu näille sektoreille sen verran lujana, että kuulosuojaimia suositellaan.

Turvalliset sektorit: N1, O1, E1, N2, O2, O3, O4, P5, B5, C5, D5
Turvalliset sektorit ovat harvempaan asuttuja, vaikka suuri osa sodan jaloista evakuoiduista majailee nyt näillä sektoreilla. Yleensä täällä asutaan joko pakosta, kun ei ole varoja siirtyä kauemmas turvaan tai koska halutaan nauttia edes hieman puhtaammasta ilmasta tai olla rauhassa muilta ihmisiltä, vaikka se sitten tarkoittaisi tottumista tykkien ja räjähdysten paukkeeseen ja savuiseen aamun tuulahdukseen.
Sodan meteli kantautuu vielä näille sektoreille ja tuopa tuulikin ruudin ja palaneen käryn ajoittain vielä näille sektoreille. Ulkona valkopyykin kuivaaminen ei siis ole ehkä suositeltavaa. Sektorin asukkaat tekevät elantonsa pääsääntöisesti turismilla, vaikka moni turisti tulisikin vain kuuntelemaan tykkien jyskettä. Menoeriä ovat muunmuassa tullin toiminnan tehostaminen alueilla ja jatkuvat Agrona-partiot, jotka päättäväisinä pitävät aluetta keisarikunnan hallussa. Tuottoa syntyy matkailusta.

Keisarilliset sektorit: K3, K4, I5, J5, K6, I6, J6
Kuva
Kuvan saa suuremmaksi tästä.
Keisarilliset sektorit ovat suljettuja ja tarkoin vartioituja sektoreita, jonne vain korkein ylimystö, parlamentin jäsenet, keisarillinen suku ja heidän hovinsa saa saapua. Kaikilta muilta sektorille saapuvilta edellytetään kutsua. Keisarisukujen asuinsijat sekä keisarilliset alkemilaboratoriot sijaitsevat neljällä näistä sektoreista ja jokaiselle sektorille on piilotettu keisarillinen sisäoppilaitos, jonka sijaintia ei kerrota edes lasten vanhemmille. Menoeriä ovat sisäoppilaitosten ylläpito, sotakaluston valmiudessapito sekä muonitus. Tuotto on vähäistä.

Sektorit ovat tarkoin vartioituja armeijan sota-laivoilla. Uloimmalla vyöhykkeellä on kaksi Heeros-ketjua, jotka kiertävät partioimassa sektorien rajoilla parin Agrona-partion kulkiessa sekä edellä ja takana. Näiden partioiden väleissä on vastaanottokeskuksen alukset, eivätkä raaka-aineet pääse sektorille sisään ilman tarkastusta. Seuraavaksi uloimpana, heti Heeroksien sisäpuolella, kiertävät parlamentin jäsenten kartanonkokoiset yksityisalukset, joita suojaa vielä sisäpuolelta mahdollisilta tunkeutujilta aina sotavalmiit Ruairit. Sisäoppilaitokset vaeltaa yksityisyyttään suojellen pitkin sektoria, mutta sen oletussijaintina esim. uusien oppilaiden saapuessa on olla Ruairi-partioiden välissä. Koko sektorin keskellä leijuu paikallaan donitsin muotoinen parlamenttialus, jonka keskelle on varattu paikka Keisarilliselle alukselle saapuessaan "parkkeerata".

Kuva
Keisarilliset alkemilaboratoriot
Keisarillisia alkemilaboratorioita on yhteensä neljä, jotka on nimetty roomalaisin numeroin.

Sektorilla I5 sijaitsee ensimmäinen alkemilaboratorio, eli Laboratorio I. Laboratoriossa tutkitaan iatrokemiaa, joka tutkii lääkeaineita ja aineiden transmutaatioita. Se on Keisarillisten alkemilaboratorioiden vanhin tutkimusala. Arsenikin, elohopean, antimonin ja eräiden yrttien eri yhdistelmistä tehdyt jauheet sekä unikko ja suippomadonlakki ovat jatkuvan testauksen alla. Tavoitteena on luoda kestäviä lääketieteellisiä ratkaisuja erityisesti taisteluissa vammautuneiden vaivoihin. Tappava päänsärky, kuppa, keuhkotaudit ja mielisairaudet ovat monen rintamalta palaavan sotilaan riesana muiden vaivojen ohella, ja näihin vaivoihin pyritään saamaan ratkaisuja ja nopeasti.


Sektorilla K3 sijaitsee toinen alkemilaboratorio, toisin sanoen Laboratorio II. Eliksiirejä eli ihmeaineita kehittävä laboratorio on varsin mystinen laitos, jonka testejä on monesti moitiskeltu epäeettisiksi ja moraalinvastaisiksi. Kullalla ja verikivellä on Toisen laboratorion kemistien mukaan sellaisia vaikutuksia, joita tulisi tutkia enemmän. Keisarikunnan vuosittaisista kultavarannoista noin 15 % ohjataankin Toiselle laboratoriolle. Kultapistoksia annetaan raskaana oleville naisille, joiden kohdussa kehittyvistä testilapsista pyritään saamaan uusi sukupolvi, joka ei kärsi lainkaan sellaisista vaivoista kuten masennuksesta, kaatumataudista tai lapsettomuudesta.

Kolmas alkemilaboratorio, eli Laboratorio III sijaitsee sektorilla K6. Pelletti eli puriste tai tiiviste on harvan tutkijan tai kemistin intohimo – siis ennen kuin he päätyvät töihin Kolmanteen laboratorioon. Polttoainepelletit, jotka ruokkivat soljupoijujen moottoreita? Rautatiiviste, jonka kuljetus vie vähemmän tilaa, kuin louhitun rautamalmin kuljetus? Ruokapelletti, joka pitää karjan tyytyväisenä pidempään? Mikään näistä ei ole osoittautunut liian vaikeaksi Kolmannen laboratorion työntekijöille. Tämänhetkisenä haasteena on kehittää lannoitepelletti, joka pitäisi leijutarhojen viljelykasvit vehreinä karummassakin kasvualustassa.

Neljäs alkemilaboratorio, Laboratorio IV, puolestaan on sijoitettu sektorille J6. Kemiallisten aseiden kehitysosaston uusi koordinoija on nuori kemisti, jonka saavutuksiin kemian ja fysiikan alalla voidaan laskea hermomyrkkyjen nopeatahtinen kehittäminen myrkkysavupommeihin. Osastolla testaillaan muun muassa sienimyrkkyjä, elohopeaa, käärmeiden myrkkyjä, arseenia ja fosforia. Hämyinen, pahanhajuinen sekä käärmetankkien ja sienenkasvatuskaappien reunustama laboratorio on tarkastajien epäsuosiossa, ja he tekevätkin tulostarkastuskierroksensa hyvin nopeasti.

Tuottavat sektorit: H2, M3, N3, E3, H3, L4, M4, N4, H5, N6, O6, A6, H6, N7, D7
Kuva
Täysikokoinen kuva täällä.

Tuottavat sektorit ovat taivaan "maaseutua" tai tehdaskaupunkeja. Tuottavilla sektoreilla valmisestaan kaikki Ilmaliekkien keisarikunnassa, viljellään ruokaa ja tuotetaan puhdasta vettä, taotaan aseet, huonekalut ja useimmat vaatteet. Näiden lisäksi siviilisektoreilta löytyy pienempiä vaattureita, leipomoita ja seppiä, jotka tuottavat tarpeita enemmän käsityönä kuin massatuotantona. Jokaisessa tuotantoyksikössä toimii kolmiportainen johto, joka koostuu ylipäälliköstä, ylivalvojasta ja tuotantopäälliköstä. Kaupunki- ja varastosektoreita on yhdellä tuottavalla sektorilla aina enintään yksi, mutta tehdassektorien määrä voi vaihdella. Jos sisäisiä sektoreita on vain kaksi, on tehdas- ja kaupunkisektori fuusioitu yhdeksi ja toisella sektorilla sijaitsee itsenäinen varastosektori. Menoeriä ovat työläisten palkat, tuottokaluston ylläpito ja myös julkiset palvelut. Tuottoa tulee runsaasti sektorilla tuotetuista hyödykkeistä.

Niin sektorin kuin sisäisten sektorien rajoja, reunustavat soljupoijut ja sisäänkulku tapahtuu valvottujen tulliväylien kautta. Tehdassektorilta toiselle pääsee kulkemaan ilman tullia.

Sektorin toiseen reunaan on sijoitettu Kaupunkisektori, jossa sijaitsee taivaskyliä ja -kaupunkeja, joissa työläisten perheet asuvat, sekä läänikeskukset, tavernat, kaupat, hostellit, taivastorit ja muut julkiset palvelut. Jokaisella taivaskylällä on sektoritoimisto ja taivaskaupungilla sektorihalli. Kaupunkisektoreita on yhdellä tuottavalla sektorilla enintään yksi.

Varastosektori on yleensä tuotantosektorin keskellä, ellei sisäisiä sektoreita ole vain kaksi. Tälle sektorille sijoitetaan tehdasleyhyrit, varastot, ruuanpakkaamot, jalostamot ja / tai jakelukeskukset, riippuen mitä kullakin sektorilla valmistetaan. Jakelukeskukset sijoitetaan yleensä maailmansektorin rajoille, helpottamaan kuljetusliikennettä. Suuremman turismiluokan sektoreilla saattaa ilmetä liitotavernoja tai -hostelleita tulonlähteiden maksimoimiseksi.

Tehdassektorit ovat kenties tuottavien sektoreiden tärkeimmät sisäiset sektorit, ne joilla kaikki tuotanto tapahtuu. Jokaisella tehdassektorilla on enintään kaksi kommuunikaupunkia sektoreiden päädyissä. Liitotarhat, karjaleyhyrit, vedenkerääjät ja / tai leijutehtaat reunustavat kommuunikaupunkeja ja sektorin keskiöstä löytää tavernoja ja kauppoja.


Keisarilliset rohdosten tuottajat - H2
Sektorin H2 nimitys "Keisarilliset rohdosten tuottajat" voi kuulostaa untuvikon korvaan hivenen harhaanjohtavalta, kun sektorilla vain kasvatetaan rohdosten lääkeainekset, yrtit, sienet ja muut. Todellinen rohdosten valmistus tapahtuu Keisarillisilla sektoreilla alkemilaboratorioissa. Sektorilla ovat myös rehun koeviljelmät.

Keisarilliset asetehtaat K.A.T. M3, N3, E3, H3
Tämä neljään osastoon jakautunut laitos on keisarikuntamme sotavoimien virkeä sydän, joka tuottaa sotilaiden hyödynnettäväksi lukemattomia määriä aseita suurimmista ilmalaivastotykeistä ja tarkka-ampuma aseista aina metsästäjien jousiaseisiin ja metsästysveitsiin. Materiaalit kerätään pääsääntöisesti maasta ja sektoreilla asuvien kuriirien kommuunialusten punkat ovatkin pääsääntöisesti tyhjiä, heidän liihotellessaan liitorauskuilla maankamaralle ja takaisin malmin kanssa.

M3
Sektori M3 koostuu viidestä sisäisestä sektorista, jotka on nimetty roomalaisin numeroin I-V, jotka jakavat yhden läänikeskuksen ja 7 sektoritoimistoa. Sektori on tiheään asutettu ja sillä sijaitseekin lukuisia kommuunialuksia. Täällä sijaitsee valtakunnan tykistöyksikkö. Käsikanuunat, höyry- ja ruutitykit sekä rakettiaseet valmistuvat Tykistöyksikössä, jonka metallinvalajat työskentelevät kuumissa työsaleissa kuuden hengen vuoroissa. Tina, kupari, sinkki ja lyijy sulatetaan seokseksi, jota toisinaan vahvistetaan arsenikilla. Tämän jälkeen kuumana hehkuva seos ohjataan muotteihin ja jäähdytetään uskomattomalla ammattimaisuudella. Jälkikäsittelijät huolittelevat aseet ja niiden toimivuus testataan testikammioissa. Keisarillisen tykistön leiman saavat vain ensiluokkaiset, moitteettomasti toimivat välineet.

N3
N3 koostuu neljästä sisäisestä sektorista, I-IV, jotka jakavat keskenään viisi sektoritoimistoa ja jokaisella on oma läänikeskus. Sektorilla on lukuisia kommuunialuksia, joiden työntekijät kuuluvat Tuli- ja jousiaseyksikköön (TJA) ja valmistetavat mm. väkipyssyjä, kiväärejä sekä erilaisia jousiaseita. Verstaisiin valikoidaan vain nuhteettoman taustan omaavia, rehellisiksi tunnettuja ja Keisarillisen hyväksynnän saaneen mestarin alaisuudessa opiskelleita aseseppiä. Kuukausittaiset tarkastukset varmistavat, että tässä Keisarikunnan kenties vaarallisimmassa tuotantoyksikössä olisi turvallista työskennellä.

E3
Kemiallisten aseiden yksikkö sijaitsee sektorilla E3, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Neljännen Alkemilaboratorion kanssa. Laboratorioissa kehitetyt myrkkysavupommit, kaasuja sisältävät panokset ja tappavat rakeet valmistuvat sotavoimien käyttöön tässä yksikössä (ehdottoman rehellisten ja moitteettomien työntekijöiden käsissä). Ihon sulattavaa diklooridietyylisulfidia, lukuisia hermokaasuja ja hitaasti tappavaa elohopeaa käsitellään Keisarillisen sertifikaatin saaneiden alkemistien valvonnassa. Sotatoimissa ja ympäröiviä autioita sektoreita hyödynnetyissä kokeissa on saatu onnistuneita tuloksia erityisesti elohopeasirotuksesta, jossa erikoistuneiden vaskipilvien avulla ohjataan elohopeahöyryä vihollisalusten ilmastointikanaviin. Toisin kuin normaali tuotantosektori, soljupoijujen ja tullin sijasta sektorin rajoilla partioi neljä sotavalmista Agrona-partiota.

H3
Terä- ja lähitaisteluaseiden yksikössä (TLA-yksikkö) valmistuvat keihäät, hilparit, vipukeihäät, tikarit, miekat sekä kirveet valmistetaan tässä yksikössä seppien ja muiden ammattilaisten toimesta. Tässä yksikössä valmistetaan myös taidokkaasti tasapainotetut Keisarillisen sarjan säilät. KS-säilät ovat Sektoriurheilukisoissa käytettyjä virallisia välineitä, joiden myyntiä ja välitystä hallinnoivat Hovin Urheilukomitea. H3 sektorilla sijaitsevaan yksikköön kuuluu kuusi sisäistä sektoria, I-VI, neljä läänikeskusta, joitakin kommuunialuksia sekä neljä sektoritoimistoa.

Viljely- ja lihatuotanto

Tuottavien sektoreiden viljely- ja lihatuotannosta vastaavat osastot tuottavat lähes kaiken valtakunnan ravinnon kansalaisille, vaikka maasta ostetaan erikoisempaa lihaa, kuten kengurua tai myskihirveä, mutta nämä ovat lähinnä vain ylimystön herkkuja. Sektorit saavat käytettävän vetensä ympäri maailmaa löytyviltä makean veden lähteistä Agam-vedenkerääjillä.

Hedelmätuotanto tapahtuu kokonaisuudessaan 4- ja 7-leveyssektorilla. L4, M4 ja N4 kasvattavat kaikki taivaalla nautittavat kasvikset, joihin kuuluvat muunmuassa omena, kirsikka, variksenmarja, mansikka, kahvi, erilaiset ruokasienet, sipulit, pavut ja kurpitsat.
Kuva

Keisarilliset puunjalostamot tekevät kaikilla kolmella sektorilla koeviljelyksiä ja -jalostuksia entistä tiheäsyisimmistä havukasveista, tammesta ja mahongista sekä entistä korkeammalla elinkykyisistä viljelyskasveista. Tämän lisäksi K.P.J:n taimitarhat toimivat sektorilla N4.
Yksityiset, sertifioimattomat viljelijät voivat kasvattaa myös muita kasviksia.
Karjaleyhyreitä löytyy sektoreilta N6, O6 ja N7, joilla tuotetaan kaikki taivaalla syötävä lehmä- ja sikakarja. Sektorilla H5 taas kasvatetaan vuohia ja H6:lla lampaita. Siipikarjaa kasvattavat munantuottajat, joiksi luetellaan myös rekisteröidyt kotitalousalukset, joiden siipikarjan päiden lukumäärä on ainakin seitsemän.
Keisarillinen hunajan- ja sokerijuurikkaantuotanto sijoittuu 5-leveyssektorille. Tuottavat sektorit L5, M5, N5, A5 ja H5 kasvattavat keisarikunnan mehiläiskantaa, viljelevät sokerijuurikkaat ja -ruo'ot, sekä kasvattavat siirapin tuotantoon käytettävät puulajikkeet. Nämä sektorit toimittavat myös siirapintuotantoon käytettävien lajikkeiden mahdollisen hedelmäsadon eteenpäin.
Myös tekstiilitehtaat sijaitsevat sektorilla L5.

6-leveyssektori kattaa puolestaan taivaan heinäkasvien kasvatuksen, johon sisältyy myös amarantti ja tattari. Lisäksi sektorilla N6 kasvatetaan perunaa.

Siviilisektorit: K2, I2, L3, I3, J3, F4, H4, G4, I4, J4, K5, O5, G5, L6, M6, P6, C6, E6, F6, G6, P7, A7, G7, H7, I7, J7
Kuva
Täysikokoinen kuva täällä.
Siviilisektorit, joilla on eniten elämää taivaissa, ovat kuin suurkaupunkeja, jaettuna pienempiin kaupunginosiin, tässä tapauksessa pienempiin sektoreihin. Nimien sijaan siviilisektorit - kuten muutkin maailmansektorit - ovat numeroitu kirjain-numeroyhdistelmin ja siviilisektorien sisäiset sektorit roomalaisin numeroin. Siviilisektoreilla on usein useampikin läänikeskus, riippuen kaupunkien ja asukkaiden varallisuusluokan määrästä, mutta jokaisessa sektorissa sijaitsee ainakin yksi läänikeskus. Näillä sektoreilla on usein paljon hälinää, turisteja ja eri syistä tulleita pakolaisia. Kansalaisten turvallisuutta valvotaan näillä sektoreilla muita tarkemmin. Menoeriä ovat julkisten palveluiden kulut, sektorihallit ja -toimistot (mm. polttoainekulut). Tuottoa tulee Keisarillisesti valmistettujen raaka-aineiden ja tuotteiden myynnistä.

Huhuttu 9-leveyssektori?
Keisarikunnassa on pitkään huhuttu 9-leveyssektorista, jota ei olla karttoihin merkitty. Puhutaan, että sen alapuolella olisi eteläisen pallonpuoliskon kylmin manner ja että ilma olisi siellä niin kylmää, ettei sinne eksyisi enää edes hulluimmat ja epätoivoisimmat ilmarosvotkaan. Äärimmäisen kielletty alue kaikille, vaikka tokkopa kukaan olisi tarpeeksi tyhmä sinne mennäkseen - jos se siis edes on olemassa.