Viesti 28.05.2016 11:54

Keisarilliset Vedenkerääjät

Keisarilliset Vedenkerääjät (K.V.K)


Agam
Nämä pienet, mutta kovaääniset paprikaa muistuttavat laitteet hoitavat Keisarikunnan vedensaannista viljelyksille ja karjaleyhyreihin. Yleensä niiden käyttötapa on seuraavan lainen: ne ohjataan liitorauskujen vierellä lähelle maankamaralla sijaitsevia makean veden lähteitä ja niiden pumput imevät vettä säiliöihin jopa 100 litraa. Agam on aina hyvä sijoitus liitotarhalle, joka sijaitsee lähellä maankamaran makeita vesiä.

Llyn
Nämä valtaisat leyhyrialtaat ovat kuin taivaalla leijuvia uima-altaita. Niiden tarkoitus on kerätä sadevesi pilvistä suoraan altaaseen, ja tätä vesimassaa voidaan säilyttää näissä altaissa jopa viikon ajan. Agam ohjataan Llynin luokse silloin, kun maankamaran vesivarantoja ei voida käyttää.

Nereida
Nereida on kauniilla kuvilla maalattu pilventiivistäjä, joka imaisee aina kokonaisen vesihöyrymassan sisäänsä. Nereidan sisällä on joukko työläisiä, jotka tiivistävät putkia pitkin kulkevan höyryn vedeksi. Keisarikuntamme puhtain vesi syntyy näiden kaunokkien sisuksissa. Hyötynä näistä taivaan tuulenpuuskien lemmikeistä on myös se, että Keisarikuntamme siviilien elämä on monesti paljon aurinkoisempaa pilvettömällä taivaalla.

Suinia
Nämä työläiskommuunien leyhyrialtaat ovat kuin pienikokoisia Llynejä, mutta niiden vesi tulee Agamien keräämänä maankamaralta. Vesi on usein suolaista merivettä, joten jotkin hylätyt Suiniat on muutettu suolantuottajien haihdutuskentiksi.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö