Keisarikunnan historiaa


Kaikki, mikä voi osoittautua tärkeäksi jossakin vaiheessa.

Sotilasmestari

Viestit: 212

Liittynyt: 09.01.2014 16:55

Paikkakunta: Tampere

Viesti 28.05.2016 12:50

Keisarikunnan historiaa

Taivaselon alkuvaiheet

Taivaselomme alkoi vuosisatoja sitten, kun esi-isämme päättivät jättää rappioituneen maankamaran jälkeensä. He keksivät erilaisia tapoja saadakseen kotinsa irti iljettävästä tomusta, mutta heidän ponnistelunsa kestivät vuosikymmeniä. Viimeinkin, kun he saivat ensimmäiset asukkaat taivaalle, he saattoivat tuntea ylpeyttä ja tyytyväisyyttä sieluissaan.

Voitteko kuvitella, että esi-isämme olivat tulleet eri valtioista? Skandinaavit, engelsmannit, germaanit ja slaavit sekä arabit ja kaikki muutkin sivistyneet kansat lähtivät taivaalle, mutta jättivät jälkeensä naapureitaan.

Engelsmannit jättivät lähes kaikki irlantilaiset, skotit, kymrit sekä kornit ja manksit saarilleen nyhtämään vaikeakasvuisesta maastosta kituliaita vihanneksiansa.

Skandinaavit ja slaavit taas jättivät saamelaiset, fennit sekä friisit tallaamaan katkeria erämaita ja soutamaan mustia meriään. Ruteenit, kashubit, karjalaiset ja lyydiläiset ja muitakin kansoja ajettiin kylmiin metsiin ja vuorensoliin pois alusten rakentamisen tieltä.

Germaanit ja frankit jättivät baskit, romanit ja korsikalaiset, bretonit, sorbit ja myös muitakin kansoja omille seuduillensa riitelemään pienten, sirpaleisten maidensa rajoista.

Taivaalle päästyään huomasivat esi-isämme, että heidän tuli yhdistää voimansa, jotta heidän elonsa taivaalla onnistuisi parhaimmin. Voimakkaat germaanit ja skandinaavit ryhtyivät viljelyspuuhiin, älykkäät slaavit ja arabit taas suunnittelu- ja kirjoitusaskareisiin. Engelsmannit, frankit ja osmaanit taas miettivät, kuinka rauhan saisi pidettyä yllä.

Kuninkailleen uskollisina taivaaneläjät näet puolustivat kukin omaa kuningastaan koko taivaallisen kansan johtajaksi, ja niin oli syttyä sisällissota heidän välillensä. Kuitenkin he saivat sen vältettyä perustettuaan pieniä ruhtinaskuntia.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö

Sotilasmestari

Viestit: 212

Liittynyt: 09.01.2014 16:55

Paikkakunta: Tampere

Viesti 12.06.2016 17:26

Keisarikunnan historiaa II

Ruhtinaskuntien aikakausi

Ruhtinaskuntien aika oli sekavaa aikaa siviileille, sillä he eivät tienneet ketä he olisivat totelleet. He kaipasivat entistä järjestystä ja myös omia kirkkojaan. Vallassa olevat ruhtinaat eivät huomanneet alamaistensa tyytymättömyyttä, sillä he keskittyivät taivaallisten asuinsijojen raivaamiseen - rajat, lait, kielialueet ja sukulaisuussuhteet kiinnostivat heitä enemmän kuin kansalaisten viihtyminen.

Engelsmanneja hallitsi ensin ruhtinas Willem ja hänen ruhtinattarensa oli Elisabeth. Heidän lapsiaan olivat prinssi Randolf ja prinsessa Rohesia. Kun ruhtinaspari kuoli, valtaan nousi ruhtinas Randolf ja hänen ruhtinattarensa oli Branwen.

Germaaneja johtivat ensiksi ruhtinas Leofric ja ruhtinatar Ingeburg, joiden kolme poikaa Leofstan, Leofsige ja Leonard olivat kaikki pitkiä, rotevia ja suoranenäisiä miehiä. Kun heidän vanhempansa kuolivat, nousi valtaan ruhtinas Leofstan, ja hän otti vaimokseen frankkiprinsessa Melisende Geoffrointyttären.

Frankkien ensijohtaja oli ruhtinas Geoffroi, sekä hänen vaimonsa ruhtinatar Clotilde. Heidän lapsiaan olivat prinsessat Melisende ja Florentine, sillä heille enää syntynyt prinsessojen jälkeen muita lapsia. Kun ruhtinaspari kuoli, heidän jälkeensä ei noussut ketään valtaistuimelle. Frankkien alueet sulautuivat yhteen germaaneiden alueiden kanssa, ja germaaninen ruhtinatar Melisende varmisti kansansa oikeuksien säilyvyyden.

Skandinaavien ensimmäinen ruhtinas oli Erling, ja hänen vaimonsa oli ruhtinatar Signý. Heidän lapsiaan olivat prinssi Geirr sekä prinsessat Bodil ja Brynja. Kun ruhtinaspari kuoli, valtaan nousi ruhtinas Geirr ja hänen vaimonsa, ruhtinatar Jorunn.

Slaavien ruhtinaista ensimmäinen oli Vlad, ja hänen vaimonsa oli ruhtinatar Bogdana. Heidän neljä poikaansa Vlad, Vlasi, Vissarion ja Vasili sekä kaksi tytärtään Valentina ja Venera ovat yhä monen keisarikuntamme parlamenttisuvun esi-isiä. Kun ruhtinas Vlad ja ruhtinatar Bogdana kuolivat, heidän jälkeensä nousivat valtaan ruhtinas Vlad II ja ruhtinatar Florentine.

Osmaanien ensimmäinen ruhtinas oli Murat, ja hänen ruhtinattariansa olivat Basma, Fadila, Hiba ja Jinan. Ruhtinas Muratin lapsia olivat prinssit Harith, Firdaus ja Malik sekä prinsessat Inas, Lamia, Midha ja Randa. Kun Murat kuoli, hänen jälkeensä ruhtinaaksi nousi Harith, joka otti ainoaksi vaimoksensa slaaviprinsessa Veneran.

Ruhtinaskunnat elivät toistensa rinnalla ja vahvistivat suhteitaan avioliittojen kautta. Nimet, suvut, historia ja puhutut kielet alkoivat punoutua yhteen. Uusi aika, yhdistymisen kausi, alkoi hiipiä toiveikkaiden ihmisten mieliin.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö

Sotilasmestari

Viestit: 212

Liittynyt: 09.01.2014 16:55

Paikkakunta: Tampere

Viesti 14.06.2016 16:51

Keisarikunnan historiaa III

Yhdistymisen aikakausi
Yhdistymisen kauden alkuajoilla ruhtinaskuntia oli enää kolme: Engels-germaaninen ruhtinaskunta, Skandinaavis-slaavilainen ruhtinaskunta ja Arabein ruhtinaskunta.

Engels-germaanista ruhtinaskuntaa hallitsi ruhtinas Ranard II ja hänen ruhtinattarensa oli nimeltään Ailene. Heidän lapsiaan olivat prinssit Ranard Willem, Ranard James ja Ranard Robert sekä prinsessat Ailleann, Adalsinda ja Anstrude. Kun ruhtinaspari kuoli, nousi valtaistuimelle pojista keskimmäinen, Ranard James. Ruhtinas Ranard III ja hänen ruhtinattarensa Bertrun lakkauttivat ruhtinaskunnan ennen kuolemaansa, ja niin heidän jälkeensä tuli Anglosaksinen Suurherttuakunta.

Anglosaksisen Suurherttuakunnan johtoon nousivat herttua Willem III ja herttuatar Ortrud. Heidän poikansa menivät naimisiin Skandinaavis-slaavilaisten prinsessojen kanssa ja heidän tyttärensä taas Arabein ruhtinaskunnan prinssien kanssa.

Skandinaavis-slaavilaisen ruhtinaskunnan hallitsijana oli ruhtinas Nesbjörn ja hänen ruhtinattarensa oli Thora. Heidän lapsiansa olivat prinssit Ásbjörn, Hallbjörn, Torbjörn ja Björnvald, ja heistä ruhtinaan istuimen peri Ásbjörn. Hänen ruhtinattarekseen valikoitui Engels-germaanisen ruhtinaskunnan prinsessa Adalsinda, ja prinssi Torbjörn meni naimisiin prinsessa Anstruden kanssa. He neljä asuivat Skandinaavis-slaavilaisen ruhtinaskunnan hovissa ja kasvattivat syntyneistä jälkeläisistään sotureita.

Ruhtinas Ásbjörnin pojanpoika Björnúlfr nousi valtaan 22-vuotiaana, ja hänen ruhtinattarensa oli tuolloin 14-vuotias Regelinda. Heidän poikansa Esben meni naimisiin Arabein ruhtinaskunnan prinsessan kanssa, kun taas heidän tyttärensä Rogneda ja Artemida menivät naimisiin Anglosaksien prinssien kanssa.

Arabein ruhtinaskunta oli kukoistava taivainen kukkanen, ja sukupuun oksia oli helppo seurata Osmaanien ruhtinaskunnan ruhtinaspari Harithiin ja Veneraan saakka.
Hallitsijana oli Malik III, ja hänen ruhtinattarenaan oli engels-germaanista perää oleva Albrea. Heidän ainoa lapsensa oli kruununperijä Aretias. Ruhtinaaksi noustuaan Aretias meni naimisiin serkkunsa, Engels-germaanisen ruhtinaskunnan prinsessa Ailleannin kanssa.

Heidän esikoispoikansa Alaric Aretius meni naimisiin Anglosaksien prinsessa Emnildan kanssa. Pojista nuorempi - Malik IV - nai Ethelin, Emnildan sisaren. Heidän ainoa tyttärensä, Malaika, meni naimisiin Skandinaavis-slaavilaisen ruhtinaskunnan kruununperijä Esbenin kanssa.

Yhdistymisen aika on siis saanut nimensä siitä, että vuosikymmenien vieriessä eteenpäin hallitsijat ovat luoneet yhä tiiviimpiä verkostoja, valtiomuodot ovat muuttuneet ja olemme siirtyneet lähemmäksi keisarikunnan muodostumista.
Viimeksi muokannut Alistan_maailman_kansat päivämäärä 14.06.2016 17:41, muokattu yhteensä 1 kerran
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö

Sotilasmestari

Viestit: 212

Liittynyt: 09.01.2014 16:55

Paikkakunta: Tampere

Viesti 14.06.2016 17:38

Keisarikunnan historiaa IV

Keisarikunnan sarastuksen aika

Sarastuksen aika koitti, kun Anglosaksinen Suurherttuakunta ja Skandinaavis-slaavilainen ruhtinaskunta yhdistyivät Taivaisten liitoksi. Viimeisen ruhtinaskunnan (Arabein ruhtinaskunnan) ruhtinas Shakur II julisti sodan Taivaisten liitolle vuonna 1765, mutta antautui kolmen vuoden taisteluiden jälkeen. Ruhtinaskunta liitettiin Taivaisten liittoon ja Shakur poikineen vangittiin. Kun Taivaisten liitto alkoi rakoilla, päätettiin valtakunnan hallitusmuodoksi asettaa keisarikunta, ja pitkällisten tutkimusten perusteella keisarilliseksi suvuksi julistettiin von Falken suku.

Von Falket polveutuvat sekä engels-germaanisista että skandinaavis-slaavilaisista ruhtinassuvuista, ja lisäksi heidän veressään virtaa osmaanien prinssi Firdausin perintö. Von Falken suku on taivaan suku, kansakuntamme historian solmukohta – eikö tämä tarkoita juuri sitä, että heidän veressään liikkuu pelastus, heidän sanoissaan henkii viisaus ja heidän katseestaan näkee tulevan onnen, autuuden?

Seuraavassa luvussa kerromme suusodasta, jota on käyty 13 vuoden ajan röyhkeitä rauhan rikkojia, ilmarosvoja vastaan.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö

Paluu Muu tietous

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group

Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia