Viesti 31.01.2016 11:50

Leijutarhat

Liito- tai leijutarha on puolipallon muotoinen kasvualusta, joka leijuu taivaalla erilaisten propellien ja leyhyrien avulla. Polttoaine, joka pitää moottorin käynnissä, vaihtelee sektoreittain. Byrokratiasta riippuen se voi olla hiiltä, vetyä tai valaanrasvaa. Laittomasti toimivat liitopuutarhat saattavat toimia jopa sielupolttoaineella.

Liitopuutarhojen tarkoitus on varmistaa taivaan asukeille jatkuva tuoreiden ruokakasvien saanti. Toki niitä voisi tuoda maankamaraltakin, mutta saastaiset kasvualustat ja kiskurihintoja nyhtävät ”viljelijät” tekevät liiketoiminnasta kannattamatonta.

Pelletit, jotka lannoittavat kasvit, on kehitetty Keisarikunnan Kolmannessa Alkemilaboratoriossa. Tämänhetkiset pelletit lannoittavat kasveja pärjäämään niukassa kasvualustassa kuukauden ajan.

Systeemi, joka nostaa pelletin lannoitesäiliöstä kasveille, muistuttaa 1800-luvun puolivälin paternosterhissiä: (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... imated.gif)

Vesi, jota kasvit tarvitsevat, tiivistetään tavallisesti pilvien höyrystä. Viljelyksillä työskentelevät puutarhurit apureineen vastaavat kasvien kastelusta, hoidosta ja jalostuksesta. Liitotarhan käytöstä poistosta tai kauden sadonkorjuusta vastaavat pienipalkkaiset kausityöläiset ja pakkotyöhön määrätyt vangit.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö