Viesti 29.01.2016 21:35

Koulujärjestelmä

Keisarikunnan koulujärjestelmä

Armaan Keisarikuntamme koulujärjestelmä on viisitasoinen.

1) Keisarilliset sisäoppilaitokset — Keisarillisen suvun ja parlamentin jäsenten lapsille tarkoitetut alukset ovat niin hyvin suojattuja, ettei niiden tarkkaa sijaintia paljasteta edes oppilaiden vanhemmille.

2) Yksityiset sisäoppilaitokset — eri järjestöjen ja yhteisöjen omistamia, usein yläluokkaisia. Naisjärjestö omistaa muutaman sisäoppilaitoksen, ja näiden lukuvuosimaksut ovat verrattain alhaiset.

3) Liitoseurakuntien koulut ja luostarikoulut — nunnien ja munkkien ylläpitämät koulut keskiluokan lapsille. Lapset tarvitsevat kuria, uskonnollista ohjausta ja hengen ravintoa lukutaidon ja akateemisen sivistyksen lisäksi.

4) Sektoreilla kiertävä opettaja — köyhälistön lapset kokoontuvat, jos suinkin voivat, kerran kahdessa viikossa sektoritoimistoon kuuntelemaan opetusta. Oppimateriaalit ovat osittain samoja, kuin ylempien yhteiskuntaluokkienkin lapsilla - köyhälistön lapset tosin lopettavat koulunkäynnin usein jo 12-vuotiaina.

5) Naisjärjestön vapaaehtoinen opettaja — ryysyköyhälistön lapset saavuttavat alkeellisen lukutaidon tehtaan eteisessä niiden ruokataukojen aikana, kun opettaja saapuu paikalle pienen liitutaulunsa kanssa.

Koulupuutarhat

2- ja 3-tason kouluilla on usein oma koulupuutarha. Liitopuutarhojen tapaan koulupuutarhoissa pyritään tuottamaan ruoka-aineiksi mm. perunoita, porkkanoita, pinaattia, retiisejä ja raparperia. Toisin kuin liitopuutarhat, koulujen omat puutarhat ovat aluksen sisällä, usein vieläpä samassa tilassa, kuin hapen laadun sensorit tai painekammiot.

Se, miksi suositaan sellaisia kasveja kuin hämärässäkin viihtyviä pinaattia ja raparperia, liittyy kasvatusolosuhteisiin. Valo on usein heikkoa pilvikerroksen alapuolella, eikä maankamaralta kohoavan pölyharson takia pilvien yläpuolellakaan ole aina kirkasta. Lisäksi koulussa tarjottavat porkkana- ja pinaattimuhennokset toimivat monien koululaisten ainoina vitamiinien ja raudan lähteenä.

Koulut saavat myös lisätienestejä myymällä rohdoskasvi raparperia muun muassa Keisarilliselle Alkemilaboratoriolle ja sisäoppilaitoksiin, jossa erikoistutaan rohdosoppiin ja lääketieteeseen.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö