Viesti 16.08.2014 18:13

Keisarillinen etiketti

KEISARILLISEN HUONEEN ETIKETTI

Viralliset valtiolliset vierailut Keisarin ja Keisarinnan salissa tulee suorittaa keskipäivän jälkeen, ennen iltahämärän laskeutumista. Juomavettä saa juoda aterialla enintään kaksi lasillista. Tupakoinnin yhteydessä syljeskely on ankarasti kielletty, samoin myös kiroilu tai karkea kielenkäyttö millä tahansa vierailun ajankohtana.

Virallisen vierailun kaava

Miesten on jätettävä hattunsa hovimestarille.
Naisten on jätettävä hartiahuivinsa hovimestarille.
Taskuissa ei saa olla mitään, ainoastaan rintataskun liina on sallittu.
Keisarinna Ulrikan riikinkukkoja tulee tervehtiä.

Keisarilliselle parille tuodut lahjat tulee jättää punaiseen saliin. Eläimien lahjoittaminen on kielletty, ellei asiasta ole etukäteen sovittu.

Keisarillinen vastaanotto tapahtuu kristallisalissa. Kristallisaliin astuminen vasemmalla jalalla on sopimatonta. Kenkien ei tule myöskään kalahtaa lattiaa vasten niin äänekkäästi, että ääni kimmahtelee seinistä.

Keisarillisissa tanssiaisissa tulee tanssiparin välistä näkyä päivänvalo. Musiikki on yleensä neljällä instrumentilla soitettua valssia, mutta poikkeustapauksia ovat esimerkiksi poloneesi ja gaillarde, joista kuitenkin tiedotetaan jo kutsussa.

Aterialla ei sovi puhua ruoka suussa, kuoria koristeena olevia pähkinöitä syötäväksi tai nauttia yli kolmea lasillista alkoholipitoista juomaa.

Aterian aikana puheenaiheet päättää Keisari tai Keisarinna. Keskustelun ohjaaminen säännöstelyyn, lakimuutoksiin tai sotastragedioihin on kielletty.

Aterian jälkeen on brandyn ja sikarien aika suuressa Siirtokuntain salissa, naiset voivat vetäytyä Keisarinnan johdolla riikinkukkotarhaan teelle.

Vierailu päättyy viisitoista minuutia viimeisen brandylasillisen tyhjennettyä ja vieraiden tulee poistua aluksesta kumartaen keisariparille. Maleksiminen Keisarillisen aluksen lähettyvillä on kielletty turvallisuussyistä.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö