Viesti 15.06.2016 12:49

Keisarillinen museo- ja arkistolaitos

Keisarillinen museo- ja arkistolaitos
Keisarikuntamme kenties kiehtovin laitos, museo- ja arkistolaitos, on tärkeä yhteenkuuluvuuden tunteen herättäjä. Laitos kerää muistitietoa, kotiseutuesineistöä sekä maankamaralla elon ja taivaalle asettumisen aikaisia tavaroita.

Keisarillinen Arkisto (K.A) on valtaisa arkisto, jolla tulee seuraavan vuosisadan aikana olemaan käytettävissään yli 100 hyllykilometriä arkistomateriaalia. Arkisto huolehtii pysyvästi säilytettäviksi merkittyjen tietojen ikuisen säilyvyyden ja toimittaa jäljennöksiä pyydetyistä asiapapereista eri viranomaisille sekä kerää kulttuuriperintöarvoista materiaalia Valtionmuseolle.

Sektorimuseot ovat leveyssektoreiden vilkkaimpien solmukohtien helmiä, joiden tarkoituksena on esitellä leveyssektorin paikallishistoriaa, erikoisuuksia ja tuottavia sektoreita. Nämä museot sijoittuvat usein sektorihallin tiloihin, eikä niiden sisäänpääsymaksu ole päätä huimaava.

Keisarillinen Valtionmuseo on eri sektoreita kiertävä museo, yksi ainut alus, jonka kokoelma on henkeäsalpaavan massiivinen. Tämä neljään osastoon jakautunut museo on valtakuntamme yhteinen voimainponnistus, jossa esitellään luonnontieteellistä, taivaselollista, maankamarallista ja sotahistoriallista aineistoa. Kaikista Keisarikuntamme museoista juuri tämä on sellainen, johon suosittelemme koululais-, työläis- ja retkiseurueiden tutustuvan.

Ulkoilmamuseot ovat ilmaseisakkeisiin tai liitopuutarhoihin perustettuja museoyksiköitä. Ulkoilmamuseot simuloivat maankamaralla elettyä entistä elämää ja esittelevät mm. puutaloja, pienikokoisia tuulimyllyjä ja sen sellaisia. Moniin ulkoilmamuseoihin on liitetty käsityöläisten puoteja – huomatkaa, että puodin vuokran määrää kyselevät eri alojen ammattilaiset ottavat yhteyttä kyseisen museon ylimmäiseen valvojaan (EI MUSEO- JA ARKISTOLAITOKSEEN)

Kunniagalleriat, joita löytyy monista sektorihalleistakin, käsittävät kunniamainintoja, pronssisia rintakuvia ja muita huomionosoituksia erityisen menestyneille yksilöille. Erään siviilisektorin sektorihallin aulaan on kerätty sektoriurheilussa menestyneiden miekkailijoiden nimikirjoituksia ja potretteja.
Foorumin virallinen tolkien-henkinen hörhö