Viesti 07.10.2018 08:57

Ongelmia Google Chromen mobiilissa

Mobiililaitteet ovat alkaneet hiljalleen syrjäyttää perinteistä tietokonemallia ja ymmärrettävästi myös jotkut Vaskipilvien jäsenetkin käyttävät foorumia mobiiliselaimella.
Erityisesti olemme huomanneet ongelmia Google Chromen mobiilisovelluksella sisäänkirjautumisessa, niin Vaskipilvissä, kuin muillakin phpBB:n foorumeilla, mikä on meistä valitettavaa, sillä onhan se useimmiten android-puhelimissa oletuksena.
Valitettavasti me Vaskipilvien ylläpidossa emme ole saaneet selvitettyä ongelman alkuperää ja syytä, vaikka yhteyttä on otettu munfoorumien tukeen, eikä silti olla juuri tyhmää viisaampia.

Siksi olisimme erityisen kiinnostuneita nykyisten ja uusien käyttäjien yhteydenotoista asian tiimoilta. Jos vierailet foorumilla mobiililaitteella ja ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä ylläpitäjiimme joko täällä, discordissa tai sähköpostitse. Kaikki informaatio on meille avuksi, mutta erityisesti meitä kiinnostaa ongelman muoto, sovellus ja sovellusversio. Voidaan yhdessä sitten miettiä siihen ratkaisua, jos tarvitsee.

Tähän mennessä havaittuja ongelmia ja niihin vaihtoehtoisia ratkaisuja:

Kirjaudun sisään, mutta en silti pääse vierailijoilta suljettuille alueille tai käyttämään rekisteröityneille käyttäjille rajoitettuja toimintoja, sivusto näyttää minut sisäänkirjautuneena, mutta en ole sisällä?
Tämä on yleisimpänä kohtaamamme ongelma, jonka tiimoilta olemme asiaa alkaneet tutkia.
Käyttäjäkohtaisia ratkaisuja olemme löytäneet:
- valitse "kirjaa minut sisään automaattisesti" kirjautuessasi. Tämän jälkeen sivusto tallentaa selaimesi tiedot, eikä enää kysy salasanaa kertaakaan. Älä valitse tätä, jos käytät julkista laitetta tai perheen yhteist tablettia. Voi olla kätevä oman puhelimen kanssa. Joissakin tapauksessa automaattisesta sisäänkirjautumisesta on myös tullut ongelmia.
- Mene sovelluksen asetuksiin (kolme palloa) ja ota Data Saver pois päältä. Tämä voi kuitenkin lisätä datankulutusta.
- Siirry foorumille salatun verkkoyhteyden avulla kirjoittamalla osoitteen etuliitteeksi https:// (eli https://vaskipilvet.foorumi.eu/) , tätä ei ole toistaiseksi vielä kokeiltu, joten otamme mielellämme vastaan ilmoitukset, jos siitä on ollut apua.

Ja tietenkin yhteyttä voit ottaa ylläpitoon joko foorumin yksityisviestien kautta, sähköpostitse osoitteeseen vaskipilvet@gmail.com tai discordissa Akita#0124