Viesti 29.04.2018 18:19

Hahmohuutokauppa - miten se toimii?

Hahmohuutokauppa on lähes nimensä mukaisesti kauppapaikka pelaajattomista hahmoista. Ylläpitäjät saattavat lisätä tarinan kannalta merkityksellisempiä tai aiemmin mainittuja hahmoja perusominaisuuksilla (nimi, ikä, sukupuoli, puolueellisuus, asema), jotka toki ovat usein edes osittain muutettavissa, käytännössä asemaa ja puolueellisuutta lukuunottamatta. Muutettavat ominaisuudet ilmoitetaan aina lomakkeessa erikseen.

Kiinnostuessasi jostain hahmosta voit kommentoida hahmohuutokaupasta löytyvän hahmon artikkelia jonka jälkeen saat lähettää hahmohakemuksena muokkaamasi lomakkeen. Tämän jälkeen toimitaan samoin kuin alusta alkaen uudenkin hahmon kanssa ja ylläpito joko ilmoittaa puutteista tai virheistä tiedoissa - ymmärrettävästi valmiiden hahmojen kanssa joudutaan joskus olemaan hieman tiukempia, kuin täysin uusien tapauksessa - jonka jälkeen ylläpito siirtää hahmon hahmoesittelyyn ja se on pelattavissasi.

Myös, jos huomaat kyllästyneesi hahmoosi, tai se ei enää tunnu vastaavan sinun tyyliäsi pelata tai haluat jostain muusta syystä luopua siitä, voit halutessasi ilmoittaa ylläpidolle sen siirtämisestä hahmohuutokauppaan, jolloin joku muu voi ottaa sen pelattavakseen niin halutessaan, eikä hahmoa tarvitse tappaa tai unohtaa kokonaan roolipelistä ja sen tarinasta.

HUOM!

Hahmohuutokaupassa ei liiku raha tai vaihdantatalous vaan hahmo annetaan ja otetaan. Jos joku käyttäjä koittaa käydä kauppaa kanssasi hahmoista pyytämällä vaikka rahaa tai ilmaista taidetta, ilmoitathan tästä ylläpidolle!

Hahmosta luovuttaessa sovitaan aiemman omistajan kanssa, mitä kaikkea hahmosta on uuden pelaajan muokattavissa. Samoin hahmon omistaja saa päättää, tyhjennetäänkö hahmon tiedot muuten täysin. Hahmon tärkeydestä muille riippuen sovitaan, kuinka paljon hahmon tiedoista jätetään, vai annetaanko hahmo eteenpäin mahdollisesti vain nimen, sukupuolen, iän, puolueellisuuden ja aseman (jos merkityksellinen vaikka aiemmille suhteille) kanssa.

esimerkki kirjoitti:Akita haluaa luopua keisari Charlus von Falkesta, mutta ei halua luovuttaa tietoja hahmosta seuraavalle. Charlus on merkittävä hahmo, jonka perustiedot ovat tarinalle merkityksellisiä, eikä keisarin nimeä, sukupuolta, ikää, asemaa tai puolueellisuutta voida noin vain muuttaa.
Ylläpidon kanssa sovitaan, että nämä tiedot (nimi, ikä, sukupuoli, asema, puolueellisuus) jätetään seuraavalle hahmolle luovutettavaksi, mutta historia, luonne ja ulkonäkö on jossain määrin muutettavissa seuraavin avainsanoin:


Luonne:
- pitää kansan tarpeita etusijalla
- ei juonittele
- on armollinen viholliselle
- kohtelias ja ystävällinen
- lempeä isä
- huhutaan unelmamieheksi

Historia:
- syntyi vuonna 1809 esikoisena
- sisaruksia 12: 4 isosiskoa, 5 pikkuveljeä sekä 3 pikkusiskoa
- peri valtakunnan 23-vuotiaana
- Charlus 25, sota syttyi
- tammikuu 1837, avioon Ulrika Thora Ethel Morrigan Fjalarradottirn kanssa. Esikoistyttö Adrasteia Aella Thora Ethel Morrigan von Falke syntyy samana vuonna
- 1839 syntyi toinen tytär Acantha Aenor Morrigan von Falke
- 1842 syntyi esikoispoika Alaric Aelius Cian Charlus Mercury
- 1847 syntyi Aed Aestas Tethys Jupiter

Ulkonäkö:
- 183cm, 78kg
- sinivihreät silmät
- ruskeat hiukset
- hyväkuntoinen
-räätälöity pukeutuminenJos lopetat käymisen foorumilla tai poistat tunnuksesi, ei hahmoja siirretä ilman lupaa automaattisesti hahmohuutokauppaan. Ilman erillistä ilmoitusta "orvoiksi" jääneet hahmot tullaan poistamaan kokonaan roolipelistä. Poikkeuksena tarinalle merkitykselliset hahmot, kuten keisariperhe, ilmarosvokuningas ja merkittävimmissä asemissa olevat sotilaat. Näistä ylläpito ilmoittaa kuitenkin aina hahmoa hyväksyessään hahmoa.

Hahmolle luodut kuvat ja tiedot ovat hahmohuutokauppaan päädyttyään uuden pelaajan käytettävissä vain tällä foorumilla. Vaikka pelaisit jonkun toisen hahmolla, sen materiaalin (kuvan tai suoraan kopioitujen tietojen) käyttäminen muualla on kiellettyä ilman lupaa. Jos tälläisiä rikkomuksia havaitaan, ylläpito pyytää ilmoittamaan niistä ja käsittelemme asian parhaamme mukaan. Tämä voi joskus kuitenkin olla hankalaa, jos alkuperäistä tekijää ei saada kiinni ja esimerkiksi toisella foorumilla tapahtunutta rikettä ei voida todistaa.