Viesti 11.01.2014 14:25

Säännöt ja huomioitavaa

Jokaisessa roolipelissä on joitain samoja perussääntöjä, jotka toimivat myös Vaskipilvissä, mukavan yhteisöllisen ilmapiirin luomiseksi ja hauskojen pelihetkien ylläpitämiseksi. Sääntöjä valvoo koko ylläpitotiimi, ylläpitäjät sekä moderaattorit. Jos valvoja huomaa häiriköintiä tai sääntöjen rikkomista, on hänellä oikeus antaa tästä käyttäjälle varoitus. Kolmas varoitus tietää käyttäjälle jäähyä.

KIELLETTYÄ
Autohittaus = Et voi hallita toisen hahmoa satuttamalla tai liikuttelemalla sitä ilman lupaa. Sopikaa näistä asioista mieluummin etukäteen vaikkapa yksityisviesteillä. Älä myöskään muuta ominpäin vastapelaajan kirjoittamia faktoja tai keksiä muiden hahmoille historiaa. Myös toisen hahmon tappaminen ilman lupaa on ehdottomasti kielletty. Saat siis tehdä vastapelaajasi hahmolle lähestulkoon mitä vain, mutta sen on jäätävä vastapelaajasi päätettäväksi, toimiiko se, vaiko ei.
Esimerkki sääntörikkeestä (Turo on sinun hahmosi): Turo juoksi makuuhuoneeseen tönimään Taunon hereille.
Et voi päättää herääkö Tauno tai, että hän putoaisi sängystä, ellei tästä olla vastapelaajan kanssa erikseen sovittu. Sen sijaan oikein kirjoitettu lause menisi kutakuinkin näin: Turo juoksi makuuhuoneeseen tönimään Taunoa, jotta saisi tämän hereille.

Munchaus = Hahmosi ei saa olla ylivoimainen, voittamaton tai haavoittumaton. Se ei voi täydellisesti väistää jokaista iskua, mutta sen sijaan osua aina täydellisesti omillaan. Hahmoilla voi tietysti olla huomattaviakin vahvuuseroja, mutta vahvinkin olento väsyy aikanaan väistelemään. Jos et halua vahingoittaa hahmoasi, vedä se mieluummin ulos koko tilanteesta ja ilmoita vastapelaajallesi. Huomaa myös kuitenkin, että vaikka hahmosi ottaa osumaa, sille ei ole pakko jäädä pysyviä arpia tai ruhjeita.

Kaikkitietävyys = Hahmosi ei voi tietää asioita, joita sille ei ole tuotu jollain tavalla ilmi. Esim. hahmosi ei voi tietää jos toinen hahmo sattuu olemaan vakooja/salamurhaaja/tms., ellei se ole kuullut sitä kyseiseltä hahmolta tai saanut tietää siitä jonkun muun hahmon kautta peleissä. Hahmo voi toki olettaa asioita, mutta ei olla millään tapaa niistä varma.

Sallittua

Hahmon jakaminen = Hahmosi voi olla useammassa pelissä kerrallaan, kunhan nämä pysyvät järkevässä aikajärjestyksessä. Hahmosi ei voi ensin haavoittua yhdessä pelissä ja olla seuraavassa täysin voimissaan, eikä hän voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan. Eli jos aloitat ensin pelin, joka sijoittuisi vaikka maanantaille, jossa olette sopineet hahmosi saavan selkäänsä, mutta ennen kuin tämä tapahtuu, aloitat uuden pelin, joka sijoittuu tiistaille. Tällöin sinun on huomioitava aikajärjestyksessä ensin oleva peli, jolloin hahmosi ei voi olla tiistain pelissä, kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan, vaan hahmollasi on mitä ilmeisemmin ruhjeita 'eiliseltä'. HUOM! Hahmosi voi olla kuitenkin maksimissaan vain kolmessa pelissä yhtäaikaa!

Huomioitavaa

• Roolipeli on ikärajaton, mutta huomioithan, että myös mm. väkivalta, voimakas kielenkäyttö, seksi, päihteet ja ahdistava sisältö ovat sallittuja. Ikäsuositus peliin on 16 vuotta, mutta jokaisella on lupa liittyä omalla vastuullaan.
Pelaajia pyydetään kaikesta huolimatta merkitsemään K-18 sisältö otsikkoon. Tämän voi myös lisätä vasta sellaista ilmestyessä, eli pelisession alkaessa ei tarvitse valmiiksi tietää tuleeko ikärajoitettua sisältöä tapahtumaan.

K-18 rajoitukset sisältävät ainakin yhtä näistä
- erittäin voimakasta väkivaltaa
- yksityiskohtaista seksuaalista sisältöä
- voimakasta ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
- ihannoivaa erittäin vaarallisten huumeiden käyttöä

• Roolipelissä on otettu käyttöön vastausaika 16.7.2018, jonka takaraja on 2 viikkoa (14 päivää) edellisestä vastauksesta. Tämän jälkeen vuorosi yli voidaan hypätä, tai kaksinpelissä peli voidaan lopettaa kesken, jolloin toisten hahmot tai jopa itse pelaajat (jos omistaa vain yhden hahmon) eivät jää jumiin odottamaan. Poikkeuksena erikseen ilmoitetut kiireet, että tiedät, ettet kykene vastaamaan, kuten koulun koe viikko, töissä on kiire, olet matkoilla tms. Tämä edellyttää kuitenkin, että pelaaja ilmoittaa kiireistään muille, jotta tiedetään, ettei kaveri jätä vain ilkeyttään vastaamatta, ole unohtanut roolipeliä tai innostus on lopahtanut.
Jos kohdallesi sattuu, että pelikaveri ei ole vastannut ilman syytä yli kahteen viikkoon, ilmoita viivästyksestä ylläpitäjille (Akita tai Alistan_maailman_kansat). Muista linkittää viestissä peli, jossa viivästys on tapahtunut. Tämän jälkeen ylläpitäjä tarkistaa viivästyksen paikkansa pitävyyden ja kertoo siitä peliketjussa, että vuoro siirtyy seuraavalle / kaksinpelissä odottavalla pelaajalla on oikeus ilmoittaa peli keskeytetyksi, jotta hahmot on mahdollista siirtää uuteen peliin.
Hahmoluonnilla ei kuitenkaan ole aikarajaa.

Hyvät käytöstavat ja netiketti = Kukaan ei pidä perseilijöistä, vaikka täällä ei mitään niuhottajia ollakaan. Roolipelaamisen on oltava kivaa kaikille, eikä ketään saa syrjiä tai kiusata. Ylläpito valvoo foorumilla hyvää käytöstä. Myöskään yltiöpäinen asiaton kielenkäyttö ei ole varmaan kenestäkään kivaa luettavaa, vaikka kiroilua ja irstailua emme täysin kielläkään, pidä vain mielessä, että kaikella on rajansa ja ota varoituksista kaaliisi, jos sellaisia tulee. Myöskään sinun paha päiväsi ei ole muiden pelaajien syytä, eli heille ei tarvitse tiuskia sen takia.

Älä spämmää = Vältä siis turhia viestejä. Teehuone on tässä tapauksessa pieni poikkeus, mutta taas kerran huomautamme, että rajansa kuitenkin kaikella.

Älä käytä liian suuria kuvakkeita viesteissä, avatarissa ja allekirjoituksessa, nämä vain kuormittavat foorumia ja hankaloittavat sen käyttöä.

• Hahmojen taustatarinoiden kirjoittaminen on sallittua ja ne saa julkaista peli-osioon sille sektorille / maan sijainnille, jossa peli tapahtuu. Takaumien rooliminen on myös hyväksyttävää, vaikka hahmo olisi nykyhetkessä vielä pelissä mukana. Näihin on kuitenkin mainittava heti otsikkossa, että kyse ei ole tavallisesta nykyhetkeen sijoittuvasta pelistä. (otsikko alkaa esim !!TAKAUMA!! tai !!TAUSTATARINA!! -maininnalla.)

Lisäksi oman järjenkäyttö on sallittua ja pakollista. Jos jotain on jäänyt säännöistä erikseen mainitsematta, luulisi sinun omien aivosolujesi kertovan onko sen tekeminen silti oikein tai väärin.

Ohjeita niin hahmonluontiin, sanastoon, kuin muuhunkin löytyy lisää myös roperingin sivuilta: http://varjojenriimu.net/roperinki/index.php