Viesti 08.09.2014 12:49

Miten luon oman keskustelunaiheen / pelitopicin?

Uuden keskustelutopikin luominen ei ole niin haastavaa, kuin foorumi ulkonäöllään saattaa viestiä, mutta siinä onnistuaksemme, ylläpito on päättänyt tehdä topik-aiheen luomiselle ihan omat sääntönsä, jotka ohjeistetaan teille tässä. Kannattaa siis vilkaista läpi, vaikka osaisit tavallisen topikin luodakin.

1. Hae keskustelunaihe, jonne haluat sijoittaa topicisi. Sovitaan vaikka sen olevan taivaalla, sodan mellastuksessa tapahtuva kiihkeä kamppailu keisarillisen sotilaan ja saastaisen ilmarosvon kesken. Tällöin valitaan Tapahtumapaikoista "Taivaissa"-alue ja siirrytään sinne.

2. Hui mikä määrä erilaisia vaihtoehtoja! Mutta ei hätää, se ei ole niin mutkikas labyrintti, miltä ensisilmäykseltä näyttää. Kuten sovittua, tapahtumat sijoittuvat sodan melskeeseen, joten valitaan alue "Sotasektorit", joilla roolipelimme tuhoaminen tapahtuu.

3. Tämä onkin jo paljon helpompi, vain kaksi eri aluetta, joista saat vapaasti valita (kuuntele toki myös pelitoveriasi) minne sijoitat roolinne. Mennään vaikka sektoreille A3, B3 ja C3.

4. Sitten painetaan isoa nappia, jossa lukee "Uusi aihe *" ja ketjulle annetaan nimi - tai otsikko, miten sitä haluaa kutsua - ja kirjoitetaan ensimmäinen rooli. Sitten vain odotellaan kaverin vastausta! Ei sen vaikeampaa vai mitä?

HUOM! Alueilla, joihin kuuluu useampi sektori (esim. sotasektorien alueella sektorit A3,B3 ja C3) on tärkeää muistaa ilmoittaa viestiketjun otsikossa, millä sektor(e)illa roolipeli tapahtuu. Jokaisella on kuitenkin täysi valta tällöin päättää, sijoittuuko peli yhdelle vai useammalle sektorille. Alueilla, joiden nimessä mainitaan vain yksi sektori, tämä ei ole välttämätöntä, mutta silloin vaihtoehtoja onkin vain yksi.
Esimerkillisessä otsikossa lukee pelin nimi, sektori(t) sekä pelaajien nimimerkit.